Mění eurozóna v tichosti podmínky pro přijetí eura? - Vojta, Martin
Vývoj v oblasti budúceho rozširovania eurozóny. Bulharsko predstavilo svoj zámer podať prihlášku do Európskeho mechanizmu výmenných kurzov, tzv. ERM II. Tento krok vyvolal podnet na diskusie. Nový prístup uplatnenia pre Bulharsko predstavuje zásadnú zmenu oproti doterajšiemu prístupu pre vstup nových členov do ERM II. ČR pocítila obavy a ČNB následne požiadala Právne služby o stanovisko k danej problematike. Závery a posúdenie argumentácie.