Mediátor ako odborník na riešenie konfliktov - Tragalová, Dagmar
Výhody mediácie zo zákona. Analýza stavu klímy a kultúry v školách z dostupných zdrojov. Definícia faktorov ovplyvňujúcich konflikt v školskom prostredí. Opis kľúčových vlastností osobnosti riaditeľa školy, resp. školského zariadenia vo vzťahu k predpokladu nadobudnutia mediačných zručností a schopnosti využívať ich v praxi.