Diagnostic Equipment Monitoring Machine Tool Status - Palaščáková, Dominika
Pracovná presnosť ako jeden z najdôležitejších ukazovateľov pre obrábacie stroje. Pracovná presnosť dôležitá pri výrobe komponentov na vykonávanie ich funkcií, tak ich skutočný tvar, povrch a rozmery musia byť v určitých medziach odlišné od ideálnych rozmerov, tvaru a povrchu. Tieto limity sa ukladajú s cieľom zachovať funkčnosť výrobkov.