Rekreácie a voľný čas mestského človeka - Bihuňová, Mária
Charakteristika pojmov rekreácia a voľný čas. Tri hlavné faktory, ktoré rozhodujú o spôsobe využívania voľného času. Historické súvislosti budovania rekreačných priestorov. Nové koncepty urbanistov v Aténskej charte (1933). Význam zelene pri tvorbe rekreačných priestorov v sídle. Mestské parky ako priestory rekreácie. Rekreačné priestory obytných súborov. Revitalizácia a humanizácia sídlisk.