Platenie preddavkov na daň z príjmov právnickej osoby od 1.1.2020 - Jakubovie, Sidónia
Preddavok na daň ako povinná platba na daň, ktorú je povinný platiť daňovník v priebehu zdaňovacieho obdobia, kedy ešte nie je známa skutočná výška dane za toto zdaňovacie obdobie. Platenie preddavkov na daň z príjmov právnickej osoby upravené §42 zákona č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ZDP). Novelizovaný §42 ZDP v priebehu roka 2019.