Vybrané indikátory z Education at a Glance 2019 vysokoškolské vzdelávanie na Slovensku a v stredoeurópskych štátoch OECD - Filčák, Tomáš
Publikácia, ktorú každoročne vydáva OECD, je spoľahlivým zdrojom informácií o stave vzdelávania na celom svete. V tomto štatistickom prehľade boli analyzované kvantitatívne, medzinárodne porovnateľné ukazovatele zamerané na vzdelávanie, konkrétne v tomto vydaní 2019, na terciárne vzdelávanie. Na Slovensku disponuje viac ľudí druhostupňovým terciárnym než prvostupňovým terciárnym vzdelaním. Vo väčšine štátov OECD je trend opačný.