Ďalšie vzdelávanie a jeho miesto v procese celoživotného učenia sa - Blanár, František
Zákon č.568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní definuje oblasť ďalšieho vzdelávania ako vzdelávanie vo vzdelávacích inštitúciách, ktoré nadväzuje na školské vzdelávanie, pričom umožňuje získať kvalifikáciu, alebo umožňuje už nadobudnutú kvalifikáciu doplniť, obnoviť, rozšíriť, alebo prehĺbiť. Najvyššiu účasť na vzdelávacích programoch ďalšieho vzdelávania majú osoby s vysokoškolským vzdelaním. Oproti ostatným štátom EÚ je naša participácia na aktivitách ďalšieho vzdelávania výrazne nízka.