Pohľad do histórie matematiky - Strečko, Vladimír
Zaujímavosti a príklady z dejín matematiky, historické súvislosti a okolnosti za akých napredoval vývoj v matematike. Vznik metód, ktoré dnes používame pri riešení príkladov a to na pozadí životov jednotlivých matematikov. Ilustračný a motivačný materiál k vyučovaniu školskej matematiky.