Povinné pojistné garanční fondy - Desanti Danielowitzová, Nina
Poistné garančné mechanizmy sú prezentované ako posledný zachranný mechanizmus pre klientov poisťovní, ktoré sú v úpadku. Fungovanie garančných fondov v EÚ a USA a princípy poistných garančných fondov. Biela kniha k „insurance guarantee schemes“ -IGS Európskej komisie a konzultačný materiál EIOPA k IGS. Tabuľka rozsahu národných poistných garančných fondov. Stanoviská českého a európskeho trhu k myšlienke povinných garančných fondov.