Current Stateʼs Attitude Towards Municipal Self-Government in Slovakia - Vernarský, Martin
Signály naznačujúce postoj štátu (súdna moc ako súčasť štátnej moci) k samospráve na Slovensku. Oblasť samosprávy obcí z dôvodu jej výslovného ústavného začlenenia. Postoj k úlohe štátu pri zabezpečovaní verejnoprávnych aktivít.