Preddavky na daň z príjmov právnickej osoby v roku 2020 - Vanková, Lucia
Preddavok na daň z príjmov je definovaný v §2 písm. u) zákona č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov v z.n.p. (ZDP) ako povinná platba na daň, ktorá sa platí v priebehu zdaňovacieho obdobia, ak skutočná výška dane za toto obdobie nie je ešte známa. Platenie preddavkov na daň z príjmov právnickej osoby je komplexne upravené v ustanovení §42 zákona o dani z príjmov.