Empirical Analysis Тowards the Effect of Social Media on Cryptocurrency Price and Volume - Rothman, Tiran
Hodnota bitcoinov je vysoko závislá od komunít, ktoré ich používajú. Tento sieťový efekt platí pre všetky nové technológie, dnešné online komunity sú také veľké, že populácia používateľov Facebooku a Youtubu predstihla čínsku populáciu. V spolupráci so spoločnosťou Solume, dátovým centrom založeným na špičkových technológiách, ako aj so spoločnosťou Sentistrength, nástrojom na prieskum názorov a pomocou miliónov vzoriek príspevkov súviasiacich s kryptomenami z Twitteru, Telegramu a Redditu sa zisťuje ako a či platformy sociálnych médií, ovplyvňujú cenu a objem bitcoinov, ako aj cenu a objem ďalších 15 najlepších kryptomien. Korelácia medzi rôznymi kryptomenami.