Developing a Framework for Future Mobile Data Pricing - Paetsch, Michael
Súčasný globálny cenový režim fixných viacerých zväzkov MB/GB, bez ohľadu na dennú dobu, intenzitu použitia (napr. video vs. e-mail) a podkladovú ekonomickú hodnotu údajov. Nový rámec na optimalizáciu a zosúladenie kapacity siete a implicitnej hodnoty/utility údajov, čo je rozhodujúce pre zabezpečenie spokojnosti zákazníkov a spravodlivosti prístupu. Mobilná dátová prevádzka a jej veľmi veľké rozdiely v závislosti od typu prenosu.