Zlepšení dopravní infrastruktury je daleko - Cempírek, Václav
Odvetvie nákladnej dopravy a logistiky zasiahne spomalenie tempa ekonomického rastu. To by mohlo stabilizovať emisie oxidu uhličitého, mierne znížiť spotrebu ropy a spôsobiť mierny rast spotreby zemného plynu. Európska stratégia stanovuje znížiť emisie skleníkových plynov o 20 percent oproti roku 1990, zvýšiť podiel energie z obnoviteľných zdrojov v konečnej spotrebe na 20 percent, zvýšiť energetickú účinnosť o 20 percent a to má priamy dopad na dopravu a logistiku. Bude pokračpvať digitalizácia a automatizácia procesov v logistike ako aj rast e-commerce.