Konkurencieschopnosť cestovných kancelárií a cestovných agentúr v Európe - Macháč, Michal
Nezastupiteľné postavenie cestovných kancelárií a cestovných agentúr. Pôsobenie v prostredí, ktoré sa vyznačuje dynamickým rastom a vysokým počtom navzájom si konkurujúcich subjektov. Tlak hľadať nové riešenia, ktorými by uspokojili rastúce požiadavky zákazníkov a ich každoročne sa zvyšujúcu náročnosť na zabezpečenie služieb. Rizikový faktor pre fungovanie cestovných kancelárií a cestovných agentúr v podobe trendu individuálnych online rezervácií, čo by vbudúcnosti mohlo znamenať zníženie počtu existujúcich podnikov.