Crisis Management in the Slovek Republic at a Higher Regional Level - Janas, Karol
Bezpečnostná rada je poradným orgánom vlády, ktorá hodnotí bezpečnostnú situáciu Slovenskej Republiky a zahraničia, pripravuje návrh opatrení vlády, poskytuje prevenciu kríz a navrhuje riešenia vzniknutej krízovej situácie. Bezpečnostná rada má rozsiahle kompetencie v čase krízy a v prípade ohrozenia vládnych aktivít môžu dokonca časovo prevziať svoje ústavné právomoci v medziach určených zákonom. Úloha bezpečnostnej rady v krízovom riadení a krízová pracovná skupina. Evakuačné opatrenia.