<The> Impacts of the Global Economic Crisis and Its Aftermath on the Banking Centres of Europe - Blažek, Jiří
Analýza dopadov globálnej hospodárskej krízy na európske bankové centrá na základe vývoja kľúčových ekonomických ukazovateľov, ako sú celkové aktíva, ziskovosť a úroveň rizika pre bankový sektor v priebehu rokov 2004 - 2015. Výsledky ukázali, že popredné centrá v Londýne, Paríži a Frankfurte posilnili svoje dominantné postavenie a vykázali vysokú mieru odolnosti.