<The> Competitive Market Map as the Basis for an Evaluation of the Competitiveness of the Slovak Republic on an International Scale - Malega, Peter
Mapa konkurenčného trhu ako kľúčového nástroja na klasifikáciu podnikov (alebo krajín), z hľadiska ich podielov a pozícií na trhu, ako aj na konkurencieschopnosť Slovenskej Republiky na medzinárodnej úrovni prostredníctvom indexu GCI. Maticové zostavovanie mapy konkurenčného trhu a pochopenie konkurencie ako celku. Meranie konkurencieschopnosti v globálnom svete s dôrazom na Slovensko, hodnotenie krajín prostredníctvom indexu globálnej konkurencieschopnosti, ako aj SWOT analýzy konkurencieschopnosti podnikov na Slovensku.