Zmeny v zdaňovaní príjmov zo závislej činnosti v roku 2020, rozšírenie oslobodených príjmov - Boráková, Marta
NR SR schválila v roku 2019 viacero zmien zákona č.595/2003 Z.z. v oblasti dane z príjmov zo závislej činnosti (ZČ) platných pre rok 2020. Ide prevažne o pozitívne zmeny, ktoré znížia daňové zaťaženie zamestnancov. Napr. zmena v predkladaní potvrdenia o návšteve školy, zmena v podpisovaní tlačiva: vyhlásenie na uplatňovanie nezdaniteľnej časti (NČ) základu dane, elektronické podávanie žiadosti o vykonanie ročného zúčtovania a doručovania potvrdenia o zdaniteľných príjmoch zo ZČ, oslobodenie príjmu poskytnutého ako nepeňažné plnenie, oslobodenie plnení poskytnutých na vzdelávanie zamestnanca, oslobodenie príspevkov zo sociálneho fondu na lekársku prehliadku, oslobodenie nepeňažného plnenia poskytnutého na zabezpečenie dopravy, oslobodenie príjmu zamestnanca u ktorého nejde o daňový výdavok, zmena v spôsobe navýšenia nepeňažného plnenia podľa §5, oslobodenie vyplatenej náhrady za stratu na zárobku do 20 000eur, oslobodenie príspevku na športovú činnosť dieťaťa.