Pôžička od spoločníka z pohľadu dane z príjmov - Petrovická, Iveta
Jednou z možností ako môže spoločnosť s ručením obmedzeným rýchlo získať finančné prostriedky je pôžička od spoločníkov. Negatívom tohto spôsobu náhrady vlastných zdrojov môže byť celkový nepriaznivý pohľad na takto zadlženú spoločnosť. V čase nepriaznivého hospodárskeho vývoja spoločnosti však spoločníci často nemajú inú možnosť ako siahať po poskytovaní pôžičiek z vlastného vrecka. Zmluva o pôžičke je upravená ustanovením § 657 a § 658 Občianskeho zákonníka.