Mzdové veličiny pre rok 2020 - Gášpárová, Eva
V oblasti mzdového účtovníctva sa v roku 2020 budú uplatňovať veličiny odvodené od všeobecného vymeriavacieho základu a priemernej mesačnej mzdy v hospodárstve SR za kalendárny rok 2018 (1 013 eur), veličiny odvodené od sumy životného minima pre jednu plnoletú fyzickú osobu platného k 1.1.2020 (210,20 eur), veličiny ustanovené príslušnými právnymi predpismi na rok 2020 a veličiny vyplývajúce z techniky výpočtov použitím koeficientov platných pre rok 2020, ustanovených príslušnými právnymi predpismi, vrátane zmien vyplývajúcich z novelizácií príslušných zákonov s účinnosťou od 1.1.2020.