Metodický pokyn k podávaniu súhrnných výkazov podľa § 80 zákona č.222/2004 Z.z. po 1.1.2020
Vzhľadom na doplnenie § 80 zákona č.222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov (zákon o DPH) s účinnosťou od 1.1.2020, Finančné riaditeľstvo SR vydáva nový metodický pokyn k podávaniu súhrnných výkazov. Nový vzor súhrnného výkazu k dani z pridanej hodnoty je zverejnený v Zbierke zákonov pod č. 405/2019 Z.z. Tento vzor súhrnného výkazu sa prvýkrát použije za obdobia, ktoré začínajú 1.1.2020 a vzor zverejnený v Zbierke zákonov pod č.500/2009 Z.z. sa použije pri podávaní súhrnných výkazov za obdobia, ktoré končia najneskôr 31. decembra 2019.