Current Impact of Geoeconomic Changes on the Western Balkan Region - Chlebcová, Andrea, 1991-
Juhovýchodná Európa, najmä západný Balkán, je tradičnou prioritou zahraničnej obchodnej politiky viacerých krajín. Európska únia si uvedomuje geopolitický význam krajín západného Balkánu, ako aj význam nadviazania hospodárskych a politických vzťahov. Pomalý pokrok v angažovanosti Európskej únie na západnom Balkáne v posledných rokoch podporuje silnejší hospodársky a politický vplyv iných krajín sveta najmä Ruska, Turecka a Číny. Preskúmanie vývoja vzťahov Turecka, Ruska a Číny so západným Balkánom a ich vplyv na pozíciu Európskej únie.