Rozpočtová klasifikácia v podmienkach územnej samosprávy - Konečná Veverková, Ingrid
Povinnosťou pre subjekty územnej samosprávy je rozpočtová klasifikácia, ktorá je zakotvená v zákona č.583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy. Podľa §4 ods. 4 sa v rozpočte verejnej správy, pri sledovaní plnenia rozpočtu a pri pohyboch na účtoch finančných aktív, uplatňuje rozpočtová klasifikácia, podľa ktorej sa jednotne určujú a triedia príjmy a výdavky rozpočtu verejnej správy, vrátane ich vecného vymedzenia a finančné operácie s finančnými aktívami. Rozpočtovú klasifikáciu tvorí druhová klasifikácia, organizačná klasifikácia, ekonomická klasifikácia a funkčná klasifikácia.