Belarus - Meždu Evropejskim Sojuzom i Rosijskoj Federaciej - Luptáková, Anabela, 1995-
Rusko-ukrajinský konflikt spustil protekcionistické opatrenia, ktoré ovplyvnili obchodné vzťahy medzi EÚ a Ruskou federáciou. Sankčná vojna medzi EÚ a Ruskou federáciou ovplyvnila ďalšie krajiny, ktoré sa snažili udržať neutrálny stav, avšak Bielorusku umožnilo členstvo v euroázijskej hospodárskej únii vstup na ruský trh bez cla. Bielorusko sa tak stalo jedným z hlavných vývozných tokov agropotravinárskych výrobkov, na ktoré sa vzťahuje ruské embargo. Analýza postavenia Bieloruska vo vzťahoch medzi EÚ a Ruskou federáciou. Analýza komoditnej štruktúry obchodu Bieloruska vo vzťahu ku krajinám EÚ a Ruskej federácie.