Predmet poplatku za rozvoj v roku 2020 - Mitringová, Jaroslava
Poplatok za rozvoj bol zavedený s účinnosťou od 1.11.2016 zákonom č.447/2015 Z.z. o miestnom poplatku za rozvoj, ktorý v §3 vymedzil predmet poplatku za rozvoj. Dňa 30.11.2019 nadobudol účinnosť zákon č.379/2019 Z.z., ktorým sa mení a dopľňa predmet poplatku stanovený v §3 zákona o miestnom poplatku za rozvoj. Pojmy uvedené v §3 ako sú: pozemná stavba, územie obce, stavebné povolenie, oznámenie stavebného úradu k ohlásenej stavbe, rozhodnutie o povolení zmeny stavby pred jej dokončením, rozhodnutie o dodatočnom povolení stavby - neupravuje zákon o miestnom poplatku za rozvoj, ale osobitné predpisy.