Elektronické colné odbavenie šetrí peniaze aj čas - Szmrecsányi, Tomáš
Elektronické colné odbavenie predstavuje systém žiadostí a rozhodnutí vydávaných na základe colných predpisov v oblasti rôznych registrácií, osobitných colných režimov či v oblasti vrátenia a odpustenia dovozného cla. Všetky colné predpisy sú orientované na odbúranie papierových formalít a prechod na plnú elektronizáciu v komunikácii medzi firmami a colnými orgánmi. Aké má elektronické colné odbavenie výhody a na čo musia myslieť logistické firmy.