Export Performance as a Measurement of Competitiveness - Ružeková, Viera, 1957-
Vývozná výkonnosť je chápaná ako ukazovateľ konkurencieschopnosti, za predpokladu, že tento ukazovateľ je ovplyvňovaný kvalitou vládnych a regulačných opatrení. Vplyv inštitucionálneho prostredia predstavovaného ukazovateľmi efektívnosti vlády, kvality právnych predpisov a vnímania korupcie na vývoznú výkonnosť ako jeden z dôležitých jednofaktorových ukazovateľov konkurencieschopnosti. Použitie ekonometrických modelov na kvantifikáciu a kvalifikáciu dopadu inštitucionálneho prostredia na vývoznú výkonnosť. Ukazovatele konkurencieschopnosti.