Grammar and Its Role in Communicative Competence - Strelinger, Ján, 1964-
Gramatika ako súčasť komunikatívnej kompetencie a jej postavenie vo vzťahu k ďalším jazykovým prostriedkom, najmä lexike. Ďalšou jej dôležitou funkciou je pomáhať nadviazať vzťah medzi kontextom a jazykom.