<The> Evaluation of the Success Rate of Corporate Failure Prediction in a Five-Year Period - Pech, Martin
Porovnanie úspešnosti rôznych predikčných modelov používaných na hodnotenie finančného zdravia a predikcie bankrotu. Vývoj bankrotu v Českej republike za posledných 10 rokov. Analýza a vyhodnotenie široko používaných modelov bankrotu v Českej republike, pričom boli použité údaje z celkom 90 českých spoločností, z ktorých 45 bolo v konkurze a 45 nebankrotových spoločností. Na výpočet predikčných modelov sa použili informácie zo súvah a výkazov ziskov a strát v období rokov 2010 - 2014. Porovnanie výsledkov modelov pre rôzne odvetvia.