Management of Innovations in Finance Education: Cluster Analysis for OECD Countries - Mihalčová, Bohuslava, 1963-
Finančná gramotnosť a finančné vzdelávanie je koncept, ktorý pomáha ľuďom orientovať sa na finančných trhoch, aj v oblasti osobných financií. Finančná gramotnosť sa dá uznať prostredníctvom finančného vzdelávania. Finančné vzdelávanie by malo jednotlivcom umožniť rozvíjať svoje rozhodovacie kompetencie. Zahŕňa také problémy, ako sú pochopenie peňazí, ako sa s nimi vysporiadať v rámci rizika ich investície.