Consumer Perception of Eco-design - Garasová, Petra, 1993-
Zistenia ako spotrebitelia vnímajú ekodizajn a spotrebiteľské preferencie ekodizajnu bytových a kuchynských doplnkov. Dôvod výberu práve tejto kategórie je odstránenie plastov v špecifických doplnkoch do kuchyne a ochrana životného prostredia. Veľkou výzvou, ktorej čelia súčasné vyspelé ekonomiky, je integrovať environmentálnu udržateľnosť s ekonomickou prosperitou, znižovať škody na životnom prostredí spôsobené hospodárskym rastom a vytvárať tak „viac s menej“. Spotrebiteľský prieskum pomocou štandardizovaného dotazníka zaslaného respondentom na Slovensku prostredníctvom internetu, ktorého sa zúčastnilo 100 respondentov. V dotazníkoch sa zisťovali najmä preferované materiály, z ktorého sú vyrobené domáce a kuchynské doplnky, likvidáciu týchto doplnkov po použití, a kritériá ako je kvalita, cena či ekologický dizajn vybraného produktu.