International Investment Law in the Theory of International Relations - Karas, Martin, 1991-
Pokus o začlenenie investičného práva do teórie medzinárodných vzťahov na základe diskusie medzi neorealizmom a neoliberalizmom. Interpretácia investičného práva v rámci teórie medzinárodných vzťahov prostredníctvom konkurenčných konceptov národnej suverenity a medzinárodnej ochrany investícií.