EU-South Korea Free Trade Agreement and its Impact on Slovakia’s Exports to South Korea - Tomčík, Ondrej, 1979-
Dohoda o voľnom obchode medzi EÚ a Južnou Kóreou sa ukázala ako prospešná pre EÚ aj Južnú Kóreu, hoci strana EÚ získala viac výhod. Porovnanie s Japonskom ukázalo, že dohoda o voľnom obchode pomohla Južnej Kórei udržať a ďalej posilňovať svoju pozíciu na trhu EÚ a Európska únia výrazne zvýšila svoj vývoz do Kórey. Takéto dohody o voľnom obchode „novej generácie“ môžu posilniť bilaterálny obchod. Preskúmanie kvalitatívneho a kvantitatívneho hodnotenia dohody o voľnom obchode medzi EÚ a Južnou Kóreou. Vývoz, dovoz a rovnováha obchodu - hodnotenie jednotlivých komodít. Konanie Slovenska v rámci dohody o voľnom obchode medzi EÚ a Južnou Kóreou a porovnania vývoznej výkonnosti Slovenska s iným členským štátom EÚ - Českou republikou.