Digitální příležitosti a rok 2020 - Korbel, František
Záver roku 2019 sa v Českej republike niesol v duchu legislatívnych návrhov, ktoré sa zaoberali zásadnými digitalizačnými témami takzvaným zákonom o bankovnej identite a zákonom digitálnej technickej mapy. Zákon so sebou prináša postupnú digitalizáciu všetkých služieb, ktoré poskytuje štátna správa a ktoré je teoreticky možné robiť digitálne. Aby bolo zrejmé, čo bude v rámci činnosti orgánov verejnej správy digitalizované, je štátu uložená povinnosť vytvoriť detailný prehľad svojich povinností a zostaviť tzv. katalóg všetkých služieb. Bankovná identita - „zákon BankID“. Prístup do základných registrov.