Statistika pojistného podvodu za rok 2019 - Jedlička, Petr
Poisťovne dokážu odhaľovať poistné podvody vo vyšších finančných objemoch. Objem odhalených poisťovacích podvodov v Českej republike sa za posledných deväť rokov zdvojnásobil. Podvody v oblasti poistenia vozidiel a osôb klesajú vďaka posilujúcej prevencii. ČAP (Česká asociácia poisťovní) a poisťovne vyvíjajú maximálne úsilie vo vývoji a zdokonaľovaní systémov na odhaľovanie poistných podvodov. Tabuľka prešetrovaných poisťovacích podvodov vo vybraných oblastiach poistenia za rok 2019. Ročný objem a priemerná výška preukázanej hodnoty poistného podvodu.