Ničivé požáry v Austrálii a role pojišťovnictví - Mesršmíd, Jaroslav
Rozsiahle požiare hlavne v juhovýchodnej časti Austrálie zasiahli koncom roka 2019 a v januári 2020 plochu cez 180 000 km². Základná charakteristika austrálskeho poisťovníctva a jeho výkon pri likvidácií poistných udalostí. Stručná analýza postavenia austrálskeho poisťovníctva v medzinárodnom porovnaní podľa hrubého predpísaného poistného. Vyspelosť poistného trhu podľa ukazovateľa celkovej poistenosti v roku 2018. Poisťovatelia a likvidácia škôd spôsobená požiarmi. Globálne poistené škody z katastrof.