Gender and the Performance of Informal Sector Enterprises - Jayeola, Olakunle
Skúmanie, či sa podniky vlastnené mužmi z hľadiska výkonnosti významne líšia od podnikov vlastnených ženami v neformálnom sektore, z hľadiska ekonomických ukazovateľov, ako sú medzinárodné operácie, veľkosť podniku, udržateľnosť, perspektíva rastu, ziskovosť a predaj. Otázky pohlavia a výkonnosti náhodne vybraných malých podnikov a mikropodnikov. Manažérom a majiteľom malých podnikov a mikropodnikov bolo pôvodne rozdaných 250 dotazníkov, z ktorých sa vrátilo celkom 101 úplne vyplnených dotazníkov. Rozdiel medzi neformálnou podnikateľskou výkonnosťou mužov a žien.