<The> Effect of Currency Board Arrangements on Inflation Performance in Transition Countries before and during the Global Financial Crisis - Begović, Selena
Rozdiel v inflačných výkonoch medzi európskymi krajinami, ktoré prijali menovú radu (CBA) v počiatočnej fáze prechodu, a krajinami s inými menovými režimami. 25 transformujúcich sa krajín za obdobie rokov 1998 - 2015. Hlavným cieľom väčšiny centrálnych bánk bolo udržiavanie nízkej miery inflácie a skúmanie, ktorý režim je najlepší na udržanie nízkej úrovne inflácie. CBA ako menový režim, sa ukázala ako výhodná na dosiahnutie tohto cieľa.