Cost-Benefit Analysis of Border Corruption in the Conflict Regions in Georgia and Moldova - Abashidze, Archil
Korupcia ako jeden z najhorších faktorov, ktoré brzdia proces budovania štátu. Dva prípady zmrazených konfliktov a úloha, ktorú mohla korupcia zohrávať v procese riešenia konfliktov za posledné desaťročie. Analýza „mäkkého prístupu“ moldavského štátu a „tvrdej moci“ gruzínskeho štátu ku korupcii a pašovaniu na hraniciach so secesionistickými regiónmi.