<The> Pollution and Destruction of the Niger Delta Ecosystem in Nigeria: Who is to be blamed? - Bodo, Tombari
Ťažba ropy priniesla nigérijskej vláde veľa príjmov, pretože väčšina investícií a výdavkov krajiny závisí od ziskov z ropy. Procesy ťažby ropy v priebehu rokov však viedli k obrovskej devastácii životného prostredia. Analyzovanie dopadu na ekosystém, znečistenie ovzdušia, vody, pôdy. Vplyvy ropy na nigérijskú ekonomiku. Identifikácia zainteresovaných strán, skupín a osôb zodpovedných za ničenie regiónu. Porovnanie vývozu ropy a ostatných surovín od roku 1999 do roku 2015. Porovnanie celkových výnosov Nigérie za roky 1999 až 2015.