Nietzsche- platonik Malgré Lui? - Škvrnda, František, ml., 1987-
Vzťah Nietzscheho k Platónovi z perspektívy, ktorá by zdôrazňovala interpretačný princíp „ústretovosti“ a vyzdvihovala Nietzscheho pozitívne hodnotenie Platónovho myslenia. Nietzscheho „platónsky developmentalizmus“ a ďalšie.