Economic Growth of CEMAC: Does Institutional quality Matter? - Seppo, Patrick Emmanuel Martin
Skúmanie vzťahu medzi inštitucionálnou kvalitou a hospodárskym rastom CEMAC (Stredoafrické hospodárske a menové spoločenstvo), pomocou neoklasickej teórie ekonomického rastu. Uplatňuje sa na šesť krajín Stredoafrického hospodárskeho a menového spoločenstva v období rokov 1996 až 2014. Fyzický kapitál a ľudský kapitál sú dôležitými faktormi pri porozumení rastu týchto šiestich krajín. Medzi politickou stabilitou a hospodárskym rastom v zóne CEMAC existuje pozitívny a významný vzťah. Prospešnosť opatrení prijatých členskými štátmi zóny CEMAC.