<An> Evaluation of Public Expenditure and Economic Growth in Nigeria Using the Sectorial Economic Function Approach - Duruibe, Stanley Chigozie
Hodnotenie vplyvu vládnych verejných výdavkov na hospodársky rast a rozvoj Nigérie. Verejné výdavky podľa odvetví hospodárstva boli zoskupené do jednak administratívnych služieb, ktoré zahŕňali výdavky na všeobecnú správu, obranu, vnútornú bezpečnosť a národné zhromaždenie; ale i do hospodárskych služieb, ktoré zahŕňajú výdavky na poľnohospodárstvo, dopravu, výstavbu a komunikáciu; či sociálne a komunitné služby (vrátane výdavkov na vzdelávanie, zdravotníctvo) a vládne transfery akými sú dôchodky, nepredvídané výdavky, dotácie, granty atď. Zistenia, ktoré kombinácie sektorov zohrávajú významnú úlohu v hospodárskej prosperite krajiny.