Empirical Research of Collocations in Foreign Language Learning - Adamcová, Silvia, 1984-
Investigatívny výskum nemeckých kolokácií, použitie novej metódy pre ich identifikáciu. Dôsledky používania kolokácií a ich preklad do iných jazykov pri komunikácii vo výučbe cudzích jazykov. Prieskum zvládnutia kolokácií u študentov cudzích jazykov na slovenských vysokých školách vo svojej budúcej profesii.