Vědecké poznatky o klimatické změně - objektivní fakta, nebo argumenty pro celkovou změnu společnosti - Dlouhý, Jiří
Z histórie vedeckého výskumu klimatických zmien. Konferencia OSN o životnom prostredí človeka v Štokholme v roku 1972 ako historický medzník. Založenie IPCC v roku 1988 - zhromažďovanie vedecky podložených informácií o procesoch a rizikách spojených s klimatickými zmenami. Snahy o spochybnenie záverov vedy a nalomenie dôvery verejnosti. Vnímanie problému širšou verejnosťou a celospoločenský dialóg.