<The> System of Facial Recognition in the Infrared Range - Loktev, Daniil A.
V tomto článku je predstavený nový prístup, ktorý modernizuje komplexný rozpoznávajúci monitorovací systém na systém spracovania obrazu schopný fungovať vo viditeľnom aj infračervenom rozsahu vlnových dĺžok. Na tento účel sa poskytuje nový algoritmický softvér a užívateľské rozhranie, ktoré od operátora nevyžadujú osobitné znalosti, ani konkrétne kompetencie v oblasti detekcie, sledovania a rozpoznávania objektov, zatiaľ čo umožňujú určiť parametre termokamery potrebné na vytvorenie vysoko kvalitného obrazu objektu.