Financial Analysis as a Tool to Detect a Crisis in a Company - Lukáč, Jozef, 1991-
Použitie metód finančnej analýzy na určenie finančnej situácie v spoločnosti v kontexte podnikovej krízy. Použitie finančnej analýzy, ktorá sa môže použiť na získanie podstatných informácií o minulosti, súčasnosti a budúcnosti spoločnosti v kontexte finančnej stability a rozvoja. Dôležitým ukazovateľom finančnej analýzy je sledovanie likvidity spoločnosti, ktorá hovorí o schopnosti splácať záväzky spoločnosti.