Štatút obce - Kašiar, Ján
V rámci noriem v riadení obec alebo mesto vydáva štatút obce, ktorý je základným normatívnym a organizačným predpisom obce. Aj napriek tomu, že od komunálnych volieb uplynul jeden rok a dva mesiace, nie všetky obce majú vydané a schválené štatúty obce a v dôsledku toho v mnohých prípadoch dochádza ku kompetenčným sporom medzi orgánmi samosprávy, k nesprávnym rozhodnutiam, a mnohokrát aj k porušovaniu zákonov. Samospráva obce.