Miera starostlivosti o seba, vnímaného stresu a celkovej pracovnej spokojnosti, ako aj vzťahy medzi nimi u pomáhajúcich pracovníkov poskytujúcich sociálne služby - Nezkusilová, Jana
Rastúci psychosociálny stres u pomáhajúcich pracovníkov angažovaných v náročných pracovných činnostiach s vysokou pracovnou záťažou a mierou zodpovednosti. Výsledky výskumu, ktorého cieľom bolo priblížiť priemerné hodnoty vykonávanej starostlivosti o seba, ako aj miery stresu a pracovnej spokojnosti slovenských pomáhajúcich pracovníkov v sociálnej oblasti a porovnanie ukazovateľov s hodnotami v americkej populácii.